Moja TV Flix: Novi filmovi u videoteci

Predstavljamo nove filmske naslove Moja TV Flix videoteke u mjesecu januaru: One Life,The Inevitable Defeat of Mister and Pete,The Snows of Kilimanjaro/Les Neiges du Kilimanjaro, Pioneer,The Rewrite,The Professor and the Madman, Who is Dayani Cristal?,Lope,Tell Tale, Finding Rin Tin Tin, The End, Jean de La Fontaine - Le defi, Rosewood Lane, Sacrifice, Prisoners of the Sun

               

ONE LIFE

JEDAN ŽIVOT

Režiseri: Michael Gunton, Martha Holmes 

Glavne uloge:

Godina: 2011.

Žanr: Dokumentarni

Zemlja porijekla: V.Britanija

Dobitnik Emmyja 2014. godine.

Sniman više od 3000 dana na svim kontinentima i u svakom staništu, film razotkriva veze koje spajaju sva živa bića našeg planeta kroz niz maštovitih i živopisnih priča iz svijeta prirode. Namjenjen posebice obiteljima, ”Jedan život” prikazuje nevjerovatne intimne snimke tih divnih, hrabrih, čudnovatih i ljupkih stvorenja. To je priča koju će obožavati i djeca i odrasli.

Sniman preko 4 godine i pun filmskih noviteta, film dočarava nikad ranije viđene prizore ponašanja životinja, koji će vas približiti prirodi kao ništa do sada.

THE INEVITABLE DEFEAT OF MISTER AND PETE

NEMINOVNI PORAZ MISTERA I PETEA

Režiser: George Tillman Jr.

Glavne uloge: Skylan Brooks, Ethan Dizon, Jordin Sparks

Godina: 2013.

Žanr: Drama

Zemlja porijekla: SAD

Nominiran za 10 filmskih nagrada.

Samo najjači se uzdižu...

Jednog sparnog ljeta u New Yorku, majku trinaestogodišnjeg  Mistera uhiti policija, ostavivši njega i devetogodišnjeg Petea da se sami bore za sebe, izbjegavajući policiju, socijalnu službu i brooklynške bande. No, neustrašivi i odlučni, između njih dvojice stvara se takva veza, da zajedno mogu pokoriti i svijet i naći svoje mjesto pod suncem.

Prepoznat po fantastičnim glumačkim izvedbama i smionom realizmu, Neminovni poraz Mistera i Petea ostaje nezaboravno iskustvo.

THE SNOWS OF KILIMANJARO/LES NEIGES DU KILIMANDJARO

SNJEGOVI KILIMANJARA

Režiser: Robert Guédiguian

Glavne uloge: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan

Godina: 2011.

Žanr: Romantična komedija

Zemlja porijekla: Francuska

Dobitnik 6 nagrada za Najbolji film i Najbolju mladu glumicu na Turia Awards 2013., Valladolid International Film Festival 2011. te Étoiles d'Or, France 2012. te nominiran za 4 nagrade - Cannes Film Festival 2011., César Awards, France 2012., Globes de Cristal Awards, France 2012. i Lumiere Awards, France 2012. Iako je izgubio posao, Michel je sretan sa suprugom Marie-Claire; zaljubljeni su preko 30 godina, djeca i unučad pružaju im radost, kao i prijatelji kojima su okruženi. Ponosni su i na svoja politička zalaganja i moralne vrijednosti. Ovu sreću narušavaju dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca koji ih brutalno napadnu, zavežu i ukradu im novac koji su uštedjeli za put na Kilimandžaro.

Šok će biti još gori kad se otkrije da je napad organizirao jedan od Michelovih mlađih suradnika, Cristophe, koji je s posla otpušten

kad i Michel. Supruga i on postupno otkrivaju i da Christophe skrbi o svoja dva mlađa brata, budući da su ih roditelji napustili.

PIONEER

SMRT U DUBINI

Režiser: Erik Skjoldbjærg

Glavne uloge: Aksel Hennie, Wes Bentley, Stephen Lang 

Godina: 2013.

Žanr: Triler

Zemlja porijekla: Norveška, Švedska, Njemačka, Finska, Francuska

Film utemeljen na povijesnim događajima, dobitnik je nagrade za Najbolju glumicu i najbolju produkciju (Amanda Awards, Norway 2014.) i za Najbolju fotografiju (Chicago International Film Festival 2013.) te niz nominacija za druge filmske nagrade.

Radnja je smještena u rane 80-te, početak norveškog naftnog procvata. U Sjevernom moru otkrivene su ogromne zalihe nafte i plina, a vlasti njihov dovod planiraju kroz cjevovod dubok 500 metara. Petter, profesionalni ronilac, opsjednut je dosezanjem dna Norveškog mora. Skupa sa svojim bratom Knutom, ima dovoljno discipline, snage i hrabrosti za ovaj najopasniji svjetski poduhvat.

No, nenadan tragični događaj sve mijenja. Petter odlazi na opasan zadatak, ne znajući više tko drži konce u rukama.

Postupno shvaća da je duboko zaglibio i da mu je život na kocki.

THE REWRITE

KAKO SE PIŠE LJUBAV

Režiser: Marc Lawrence

Glavne uloge: Hugh Grant, Whit Baldwin, Vanessa Wasche, Marisa Tomei 

Godina: 2014.

Žanr: Romantična komedija 

Zemlja porijekla: SAD

Ljubav je tamo gdje se najmanje nadaš...

Prije 15 godina, scenarist Ray Michaels (Grant) osvojio je prestižnog Oskara. Kao uspješan, pronicljiv i seksipilan Englez u Hollywoodu, pokorio je svijet. Nekoliko godina poslije, kreativno je posve prazan, razveden i bez novaca, no svejedno je sam sebi centar svijeta. Bez drugih mogućnosti, primoran je prihvatiti posao predavača na malom koledžu. Iako uvjeren da je ovaj posao nedostojan jednog Oskarovca, nada se lakoj zaradi i uslugama impresioniranih mladih kolega.

Ali, nikako ne očekuje da će ondje sresti samohranu majku (Tomei), zrelu studenticu, koja će Rayu održati nekoliko vlastitih urnebesnih i toplih lekcija.

13.01.2020