Obavijest o izmjenama i dopunama u Cjenovniku za xDSL pristup internetu

Obavještavamo korisnike da će BH Telecom od 1. 2. 2020. godine izvršiti sljedeće izmjene u Cjenovniku za xDSL pristup internetu:

-       Uvođenje u ponudu novih xDSL paketa

Novi paketi netFlat Office predstavljaju fleksibilno rješenje koje će korisnicima omogućiti izbor pristupne brzine (download i upload) već od 1 Mbps.

 

netFlat Office paketi podrazumijevaju ponudu 7 paketa zasnovanih na osnovu

 ukupne brzine pristupa internetu a koja podrazumijeva zbir brzine downloada i uploada:

 

 • netFlat Office 5 - sa zbirom brzina (download+upload) od 5 Mbps - 105,30 KM/mj.
 • netFlat Office 10 - sa zbirom brzina (download+upload) od 10 Mbps - 163,80 KM/mj.
 • netFlat Office 20 - sa zbirom brzina (download+upload) od 20 Mbps - 234,00 KM/mj.
 • netFlat Office 50 - sa zbirom brzina (download+upload) od 50 Mbps - 585,00 KM/mj.
 • netFlat Office 100 - sa zbirom brzina (download+upload) od 100 Mbps - 1013,22 KM/mj.
 • netFlat Office 200 - sa zbirom brzina (download+upload) od 200 Mbps - 1.170,00 KM/mj.
 • netFlat Office 1.000 - sa zbirom brzina (download+upload od 1.000 Mbps - 5616,00 KM/mj.

 

Korisnici ovih paketa mogu odabrati bilo koju kombinaciju brzina u downloadu i uploadu, uz osnovni uslov da zbir tih brzina odgovara odabranom paketu te da su zadovoljeni uslovi o minimalnoj, odnosno maksimalnoj brzini.

 

Pored odgovarajuće kombinacije brzina koje odgovaraju paketima, korisnik ima mogućnost odabira i drugih kombinacija brzine u downloadu i uploadu.

 

Bilo da se radi o postojećim paketima ili u slučaju kada korisnik sam kreira svoj paket odabirom brzina u downloadu i uploadu, primjenjuju se sljedeći uslovi:

 

 • Minimalna brzina u downloadu je 4 Mbps, a u uploadu je 1 Mbps (minimalni zbir je 5 Mbps)
 • Maksimalna brzina u downloadu je 999 Mbps, a u uploadu ne može biti veća od 50% brzine downloada koju je korisnik zakupio
 • Maksimalni zbir brzina u uploadu i downloadu ne može biti veći od 1.000 Mbps.

 

U zavisnosti od odabrane/zakupljene brzine netFlat Office paketa, osim jedne inicijalne IP adrese, uključene su i dodatne stalne javne IP adrese, koje se aktiviraju uz poseban zahtjev korisnika, i to:

 

 • do 8 dodatnih stalnih javnih IP adresa – za korisnike koji zakupe ukupnu brzinu download+upload u rangu od 5 Mbps do 19 Mbps
 • do 16 dodatnih stalnih javnih IP adresa - za korisnike koji zakupe ukupnu brzinu download+upload u rangu od 20 Mbps i više.

 

Korisnici novih netFlat Office paketa, neovisno o zakupljenoj brzini, ostvaruju pravo popusta na iznos mjesečne naknade po osnovu dužine obaveznog trajanja ugovora:

 

a)     15% - za ugovor od 1 godine  

b)    25%  -  za ugovor od 2 godine  

 

-       netFLat Office paketi uključuju se u Biz izbor

Svi novi netFlat Office paketi mogu se uvezati u Biz izbor, i ostvaruju dodatni popust na mjesečnu naknadu od 5% uz ugovor za Biz izbor od 12 mjeseci.

 

-       Mijenja se nomenklaturni broj u dijelu dodatne usluge “Promjene tarifnog paketa – xDSL pristup internet mreži i WLAN Host usluga“

 

-       Uvodi se dodatni rang za naknadu za korištenje usluge Zaštita od DDoS napada, za brzine u downloadu preko 200 Mbps.

 

S obzirom na brzine downloada koje će moći zakupiti korisnici novih netFlat Office paketa (do 999 Mbps), uvodi se novi rang za naknadu za korištenje usluge Zaštita od DDoS napada, za brzine u downloadu preko 200 Mbps u iznosu 2.457,00 KM/mjesečno.

 

-       Od 1.2. povlače se iz prodaje xDSL paketi netFLat Pro, netFLat Pro Silver i netFlat Pro Gold

Postojeći korisnici paketa iz isteklih ponuda nastavljaju korištenje ovih paketa do daljnjeg, uz mogućnost odabira jednog od novih ponuđenih paketa.

 

Detaljne informacije možete pronaći u Cjenovniku BH Telecoma, ili putem besplatnih telefona BH Telecoma 1444 i 1322.

31.01.2020